Journal

KURS: KREATION

KURS: KREATION

Vi lever i en värld som är snabbare än någonsin, och en ständigt ökande ström av information pockar hela tiden på din uppmärksamhet. 

Det kräver ett stort inre jobb både för att ta reda på vem du är och vill vara, men sen också för att leva så. Det kräver klarhet och fokus, uthållighet och viktiga verktyg för att navigera i den intensiva världen som ständigt pågår runt omkring dig, inklusive andra människors åsikter och ständigt skiftande dagsform.

Och när du väl känner att du lever inifrån och ut, grundat i den du är, så behöver du struktur, mentala verktyg och ett tydligt syfte för att påverka din egen dagsform och utveckling mot allt du vill vara.

Mot allt du kan ana att du har potential att bli.

Det kräver ett gediget och medvetet jobb med dig själv, och i KREATION blir du vägledd och utmanad så att du kommer till klarhet över vad som är viktigt – både personligt och professionellt – och sedan har närvaro, mod och verktyg att omsätta det i livet.

KREATION handlar om medvetenhet och kommando över dig själv.

Att bygga en stark relation med dig själv så att du kan ta dig an livets utmaningar och möjligheter, rikedomar och motgångar, på ett sätt som är äkta, hjälpsamt och meningsfullt.

KREATION handlar om att ta kontroll över din energi och dina val så att du både lever och utvecklas i en riktning som är äkta.

9 kapitel för att leva ett liv som känns äkta, meningsfullt och oftare stimulerande.

Jag vet hur det känns, och hur emotionellt jobbigt det är, att alltid lyssna och kolla efter andras bekräftelse.

Att hela tiden låta andra bestämma om du är värdig, om du gör rätt val eller är bra nog, är tröttsamt, förvirrande och till slut sorgligt men ett otydligt och otränat inre (tankar, känslor, självprat, mindset, livsfilosofi, grundvärderingar, mm) kommer lättare och oftare ge vika för alla intensiva krafter, agendor och dagsformer runt omkring dig. 

Livet blir mer på chans än medvetet.

Oftare bestämt av andra än av dig själv.

Och det handlar inte bara om att veta vad du vill. Det handlar också, väldigt mycket, om att klara av att hantera obekväma känslor och fortsätta på din väg fast omgivningen kanske himlar med ögonen och tycker att du borde bli jurist istället.

Vi blir både ledsna och irriterade på oss själva när vi inte vågar stå upp för oss själva och fullt ut uttrycka den vi är.

Att hålla tillbaka allt du kan och är av rädsla för att inte räcka till eller svara upp till andra människors förväntningar om vem du är gör dig både ledsen och irriterad på dig själv, försämrar och minskar tilliten och tron på DIG.

Det går inte. 

KREATION är designad för att utmana dig att både ta reda på vem du är och vad du står för. 

Vart du kommer ifrån och vad du vill utvecklas till. 

Och att sen göra det fullt ut som den du är idag. 

Inte hålla dig själv för att du tycker att du måste bli mer och bättre först.

Du blir mer och bättre genom att gå framåt — med utrymme och tillåtelse att både vara allt du är, utan krav på perfektion eller att du måste leva upp till andra människors förväntningar av vem du är. 

Andra människor definierar dig inte, om du inte tillåter dem. 

KREATION’s 9 kapitel handlar om att förstå vad du kommer ifrån och vad du bär på. Att acceptera det men sedan jobba för att enbart behålla det som fortfarande är hjälpsamt.

Så mycket händer genom livet och är du inte medveten är det är lätt hänt att du håller fast vid regler, rutiner och berättelser som bromsar både din utveckling och din livsglädje.

Du jobbar med mål och grundvärderingar för att att strukturera livet för att använda din energi rätt och meningsfullt.

Du vrider och vänder på det du vill och är bra på, på det du älskar och vad världen behöver för att också kunna bidra till människor som omkring dig på ett sätt som är större än dig, men som är viktigt för dig.

Inifrån och ut.

För ditt bästa men sen också andra bästa.

Beroende på hur mycket du redan vet och förstår så kommer KREATION innebära mer eller mindre ny kunskap att ta till dig och omsätta i livet på ett sätt som passar dig.

Men det yttersta syftet med KREATION är inte att lära dig saker: Det är att utmana och supporta dig att släppa det som inte längre är till hjälp så att du kan uttrycka, använda och stå för allt du redan kan och är.

Oavsett vilka du är med.

Och låta ditt bästa idag vara det som utvecklar dig till nästa version.

KREATION handlar om mod, medvetenhet och mentala verktyg för att leda dig själv på ett äkta sätt.

Och hänga med på den häpnadsväckande inre och yttre resa som det, att leva sant, utan tvekan kommer ta med dig på!

Ditt sanna jag. 

Det som på riktigt är äkta, meningsfullt och viktigt. 

Och hänga med på den häpnadsväckande inre och yttre resa som det, att leva sant, utan tvekan kommer ta med dig på!

Att vara fullständigt närvarande i nuet är en superkraft som blir mer och mer sällsynt i samhället då mängder

information, (för) högt tempo och starka distraktioner kidnappar vår uppmärksamhet och vattnar ur vår förmåga att fokusera en längre tid på det som verkligen är meningsfullt och viktigt för oss.

Ständiga doser av dopamin – utan att först behöva göra något meningsfullt för att förtjäna det – gör en otränad hjärna mindre och mindre benägen att faktiskt anstränga sig. 

Det leder till stora utmaningar, både fysiskt och mentalt.

När du inte kan fokusera en längre period så både mår och presterar du sämre.

När du inte kan vara närvarande i nuet så tar du sämre beslut beslut, är sjukare, mer negativ och pessimistisk, och hamnar oftare i konflikt pga reaktivt beteende och oförmåga att notera utan att alltid behöver reagera. 

Det leder (såklart) till att både du personligen, och laget eller företaget du spelar eller jobbar för, mår och går sämre. 

Vi vet alla hur det är att vara nära reaktiva och pessimistiska personer utan förmåga att vare sig fokusera eller hålla kvar blicken när du pratar med honom eller henne.

Det är inte hög standard. 

I det här kapitlet jobbar du med mindfulness för att bygga en avgörande grund för både välmående, prestationsförmåga och utveckling. 

Att vara närvarande i nuet med en högre medvetenhet är en fundamental del när det kommer till allt som är viktigt, vackert och meningsfullt i livet. 

Det är grunden till allt annat, och därför ligger det här kapitlet först. 

Varje kapitel kursen igenom lutar sig mot intentionen, och förmågan, att först vara närvarande i stunden.

Centrerad i dig själv.

Fullt fokuserad här och nu.

I den du verkligen är. 

Oavsett vad som pågår omkring dig. 

Det ger en magisk känsla av frihet och kontroll. 

Att varje dag ha en tydlighet i vad du ska göra, en priolista (mental eller fysisk) över vad som är sant och viktigt, är otroligt hjälpsamt. 

Inte bara för att utvecklas och åstadkomma stora saker (vilket kräver fokus på en sak i taget), utan också för ett ökat välbefinnande. 

Att i varje stund veta vart du ska rikta din energi och uppmärksamhet är ofta skönare än att ha ostrukturerad och spretig fritid utan ramar eller riktning. 

Stark närvaro och fullt fokus känns bra och tydliga mål hjälper dig att rikta din energi till det som är rätt och viktigt just nu.

Genomtänkta och meningsfulla mål som kommer inifrån dig ger dessutom också en stark energi och livskraft. 

Ett mentalt hinder mot den här typen av tydliga mål, ramar och struktur kan vara att vi inte vill känna oss begränsade eller låsta. I det här kapitlet jobbar vi med att sätta de mål och skapa de ramar för att livet ska vara som du vill att det ska vara. 

Meningen är att allt det ska få plats, och att det som inte är viktigt inte ska få någon plats. 

Att leva efter någon annans agenda eller definition av framgång och lycka är inget vi är intresserade av.

Här blir du guidad och utmanad att ordna livet som du vill ha det. Kursen tar dig djupt in i dig själv för att till slut kunna sätta meningsfulla mål fulla av energi, och tydligt bestämma hur du vill vara på vägen dit, oavsett var på resan du är. 

Kraftfulla grundvärderingar som guidar dig genom livet. Som hjälper dig att hålla höga standards i allt du tycker är viktigt. I förberedelse, i genomförande, i interaktion med andra och i fullständig ensamhet. 

När närvaro-träningen är på plats och det börjar bli tydligare vem du är och vad du står för (och vad du inte står för), så blir du skottsäker på en helt ny nivå. 

Dagarna blir meningsfulla och innebär mindre friktion, brus och distraktioner. Du blir inte heller lika ofta påverkad av andras dagsform eller agendor, vilket frigör massor av energi och ger en helt ny nivå av frihet. 

Jobbet i kapitel 1 och 2 är otroligt viktigt för att vara en sann och kraftfull person, i både med- och motgång. 

Den största framgången är att  l e v a  s a n t .

Vi är alla här för något större än oss själva. 

På olika sätt, med olika plattformar, personlighet och tonalitet. 

Men du kan inte ge något du inte har, så att vara en hjälpsam, sann och långsiktig kraft för världen omkring dig, börjar med att du tar hand om dig själv först. 

Jobbar inifrån kärnan: Den du vill vara, det du gillar, är bra på och tycker är viktigt. Men sen organiserar livet på ett sätt som gör att du kan använda allt det för att påverka världen omkring dig i en positiv riktning. 

Att ta allt du är, vill, kan och har, och forma det på ett sätt som är viktig för dig, men som är större än ”bara dig,” är jobbet i det här kapitlet. 

Självutveckling, service och godhet är det ultimata i livet. Ytterst handlar det inte om exakt vad du gör, utan om vad det du gör gör med dig.

Vi här för att växa och för att hjälpa andra att göra samma sak.

Alla kapitel i denna kurs handlar om att du ska leva ett liv som är äkta.

Inte hålla tillbaka den du verkligen är.

KREATION är träning för att leda dig själv och ta hand om din energi och återhämtning i en intensiv värld full av åsikter, brus och ändlösa distraktioner.

Ett pågående jobb med dig själv för att ditt självprat och mindset oftare ska vara på den nivån att du verkligen kan pusha gränsen i riktning mot allt du har potential att bli, och hantera motgångar och utmaningar, åsikter och obekväma känslor som ofrånkomligen kommer på vägen dit. 

Och samtidigt integrera dina gåvor och värderingar, mål och intressen för att också vara en inspirerande, ledande och positiv kraft för människorna omkring dig.

När du lyckas med det, då blir du hållbar och kraftfull på riktigt. 

Du kommer möta alla situationer i livet med ett mindset. 

Speciella, osynliga glasögon som bestämmer vad du tittar efter och som formar hur du tolkar inkommande information från dina sinnen – som i sin tur starkt påverkar dina beteenden, som i sin tur påverkar (eller hindrar) din utveckling och vart ditt liv tar vägen. 

I det här kapitlet jobbar du med att möta varje situation med ett så optimalt mindset som möjligt. Det börjar som med allt annat med en högre närvaro där du kan observera dina tankar, känslor och din omgivning. Därifrån ges du större utrymme att faktiskt välja det som är sant och rätt, även om det ibland också är det som är som mest obekvämt. 

Från ett optimalt mindset i varje situation så kommer du verkligen kunna påverka ditt liv i väldigt stor utsträckning. Både privat och professionellt. 

Att prestera på en match, en pitch eller ett ledningsmöte kräver ett viss typ av mindset. 

Att ta vara på en ledig dag fullt ut – fast arbetsveckan inte gått som du önskat – kräver ett annat.

Att lära dig något nytt och bli något du ännu inte är kräver i sin tur ett tredje mindset. 

Den gemensamma tråden, oavsett vad du ska göra, innefattar optimism, flexibilitet och fokus på det som är inom din kontroll att påverka. Och ett aktivt val i varje stund att släppa allt som du inte kan göra något åt.

I det här kapitlet blir du guidad för att ta reda på vilka mindset som är hjälpsamma för det du vill göra och för personen du vill vara – och vilka du vill justera för att bättre kunna möta livet på det sätt du vill. 

Du går djupare in i gamla sanningar och berättelser om hur livet måste vara – som kanske inte längre är varken sanna eller hjälpsamma – och jobbar med det som är i vägen för att bygga ett mer optimistiskt, nyfiket och modigt mindset, oavsett vad du ska göra. 

Den högre, icke-dömande närvaron som vi började träna i kapitel 1 är fortsatt nyckeln: Utan den ges du inte ens chansen att observera utan att döma, och då kan du heller inte börja bygga något nytt och mer optimalt.

Det du vattnar kommer att växa och det du inte ger någon näring (uppmärksamhet) kommer med tiden dö ut. 

Här tar vi reda på vad som är hjälpsamt, äkta och viktigt när det kommer till att tolka, projicera och ta dig an livets och karriärens utmaningar och möjligheter. 

Och sen vattna det! Både i beteenden och personlighet.

Kapitel 1-4 handlar om att sätta grunden för hur du vill leva. Mindset för att både vara och göra, skapa och leda, utvecklas och bidra. 

Du har börjat skapa en tydlig filosofi att leva efter, satt mål och grundvärderingar på plats, och börjat jobba fram hur allt tillsammans ska mynna ut i ett större syfte som också gynnar världen omkring dig.

Tagit reda på vad som gör dig passionerad, kraftfull och äkta, och sen jobbat för att vattna det så att det, istället för något annat, kan växa sig starkare, vackrare och tydligare. 

I kapitel 5 jobbar du med det som är i vägen för att oftare skapa, leva och leda med och från passion.

Som hindrar dig från att vila, skratta och leva från hjärtat.  Som är i vägen för tillit, tillåtelse och för att vara personen du verkligen vill vara. Inifrån och ut. 

Det innefattar dialogen med dig själv, krav på perfektion, slarvig struktur i planering och ofokuserat genomförande av nyckelbeteenden.
De är alla potenta hinder mot både framgång och livsglädje, återhämtning och skaparkraft.

Kronisk trötthet och oförmåga att avgränsa gentemot andras ständigt kallande på din uppmärksamhet, likaså.

Att hantera andra människors åsikter och ständigt skiftande dagsform, sociala medier och en oändlig mängd information, tips och uppmaningar kan också ofta bli överväldigande och förvirrande.

I det här viktiga kapitlet jobbar du med att både identifiera och hantera det som hindrar din utveckling, framgång och livsglädje. Som drar ur passion och tilliten till dig själv, istället för att förstärka det. 

När du också börjar jobba med det som är i vägen för allt du vill göra och vara, så kommer friktionen att minska och energin kan då flöda ännu lättare i riktning mot allt du vill. 

Träningen från kapitel 1 fortsätter vara en avgörande hörnsten eftersom medvetenhet kommer först. 

I kapitel 6 jobbar du med viktiga verktyg för att prestera, må och leva på den nivån du vill.

Viktiga verktyg för att sakta men säkert ta steg mot allt du anar att du har potential att bli.

Viktiga verktyg för självreglering; en genomtänkt morgonrutin för att ta kommando över din energi; för att ge dig utrymme att välja det mest optimala mindsetet för dagen.

Att tex skriva ner reflektioner, påminnelser och viktiga intentioner är värdefullt för att så ofta som möjligt leva med integritet och autenticitet utan att din tappa spontanitet, lekfullhet eller en levande personlighet.

Här jobbar du med att skapa viktig struktur och träna obekväm sårbarhet för att kunna ta emot värdefull feedback som gör dig bättre och ännu mer äkta.

Du vill inte lyssna på alla människors ostoppbara åsikter, långt ifrån, men du vill (och behöver) verkligen några få utvalda omkring dig som du vet är kloka och erfarna, som hjälper dig att bli bättre, som du vet vill dig väl och som du vill lyssna på, även när feedbacken svider.

Jobbet är hitta de personerna du vill lyssna på och träningen är att stå kvar och ta emot obekväm men viktig feedback utan att hamna i försvar. Och att inte bry dig överhuvudtaget om ofrånkomligt brus och övriga åsikter som ständigt kastas hit och dit i världen omkring dig.

Nummer 1 som både verktyg, tillstånd och förmåga är fortsatt din högre medvetenhet och uppmärksamhet i nuet. 

Förmågan att observera, att ta in omgivningen, egna tankar och sensationer i kroppen, utan att direkt döma eller reagera, ger dig positionen du behöver för att ta bättre beslut, både professionellt och personligt. 

Bättre beslut ger bättre resultat och ett bättre liv.

Men att också lära dig att distansera dig från att allt måste vara bättre eller sämre; att ibland bara låta saker vara och uppskatta det som finns idag, inom dig och runt omkring dig, är en enorm förmåga som oftare ger dig en av de mest värdefulla tillstånden i vår mänskliga upplevelse: frid. 

Flow är det mest optimala tillstånd en människa kan vara i. 

Prestationsförmåga och produktivitet är kraftigt förhöjt, precis som lärande och kreativitet. 

Självkritik, dömande och oro är däremot frånvarande vilket gör det till ett fantastiskt tillstånd att vara i.

Faktum är att en magisk blandning av sex hormoner, som enbart finns samtidigt under flow, gör det också till det mest beroendeframkallande tillstånd du kan vara i. 

Tillståndet är bättre än resultatet av det – som ändå blir kraftigt förbättrat.

Men FLOW är inget du tar dig själv in i. 

FLOW förbereder du dig för att automatiskt hamna i. 

I det här kapitlet jobbar du för att utmana dig själv förbi gränsen för vad du behärskar och är bekväm med idag. Att nyfiket och självvalt stretcha din förmåga är ett underbart sätt att leva som också är en potent trigger för flow.

Grunden är att göra jobbet med kraft och kämparglöd, med fokus och intentionen att utvecklas, för att sen släppa det och hänge dig till stunden.

Låta nuet omfamna dig utan att döma, värdera eller oroa dig för vad som (eventuellt) kommer sen, utan istället

accelerera din utveckling och prestationsförmåga från källan av passion, nyfikenhet och medveten träning för att skaffa dig känslan av kontroll i de delar du finner viktiga(st). 

Det som vi tränat på sedan första ordet i denna kursen. En högre, icke-dömande närvaro som väljer tillit till allt du är just nu istället för oro och ältande för det du ännu inte är, men vet att du kan bli. 

Det lägger grunden för att, eventuellt, längre fram, hamna i det mest optimala tillstånd du kan vara i.

FLOW.

Wow. 

I kapitel 8 går vi all in på återhämtning.

Vi menar att tillsammans med mindfulness (dvs en speciell och icke-dömande närvaro i stunden) så är återhämtning det viktigaste som finns. 

Grundbultarna och hörnstenarna till allt du vill vara, göra och skapa. 

Till djupa relationer och rika konversationer. 

Du blir inte bra på det du vill bli bra på om du inte är närvarande i nuet. Fokuserad på det du gör.

Du blir inte bra på det du vill bli bra på utan att lägga ner mycket jobb under lång tid och du kan inte lägga ner mycket jobb över lång tid om du inte återhämtar dig tillräckligt.  

En av hörnstenarna i LYS’ filosofi är att du inte kan ge något du inte har.

För att vara en positiv kraft för världen omkring dig, för att leva med passion och kraft och ta meningsfulla steg mot din fulla potential så behöver du fylla upp dig själv först.

Återhämtning är avgörande för att din kropp, hjärna och själ ska få utrymme att göra det du vill och på den nivå du vet att du kan.

Och därmed pusha gränsen för vad du tål och klarar av. 

I kapitel 8 går vi igenom viktiga rutiner för bra kost och sömn. Touchar vid kosttillskott och tar ett grepp om din inre dialog: Självpratet och självledarskapet som verkligen kan välta omkull dig över tid, även om mat, sömn och supplementering håller högsta nivå. 

Inget kommer fungera om inte du gör det, så att ta hand om helheten är grunden i optimal återhämtning, och det jobbar du med i det här kapitlet. 

Avslutningsvis så jobbar du med att hantera dig själv i en professionell kontext.

Med lagkamrater eller kollegor. Människor du kommer bättre överens med och personer du har svårare för. 

För när det kommer till högpresterande team, till att bidra till något större och att vara framgångsrika över tid, så behöver du kunna samarbeta med andra. 

Hjälpa till med allt du besitter och förstår, och låta andra göra samma sak för dig.

Om vi verkligen zoomar ut och tar ett övergripande perspektiv över mening och högre värderingar, så handlar inte livet om att ’vinna själv.’ 

Det handlar om att vara allt du kan vara, oavsett vilka du är med, och använda all din kraft, visdom och unika personlighet för att också göra omgivningen bättre.

Så att helheten blir det bästa. 

Du ska leda och samarbeta, utveckla och utvecklas. Du ska hjälpa till att bygga en kultur där både människor trivs och presterar.
Och vi alla har ansvar att inte bara utveckla laget eller företaget, utan världen i stort. Där utveckling handlar (minst) lika mycket om välmående, empati och djupa relationer som om teknologisk utveckling, högre status eller en svart sista rad.

I det här kapitlet jobbar du med att påminna, värdesätta och använda kraften i ett lag, oavsett om du är chef eller inte, och att lite lättare hantera de personer som har svårt att samarbeta. 

Så att helheten blir det bästa

Photography by

More of Standards Journal